PSIQUIATRIA

“ESPECIALITAT MÈDICA QUE TRACTA ELS TRANSTORNS O MALALTIES MENTALS I PSICOLÒGIQUES”

 

EL CAMP VA DES DE LA PREVENCIÓ, L’ESTUDI, LA INVESTIGACIÓ I EL DIAGNÒSTIC, FINS AL TRACTAMENT I LA REHABILITACIÓ DELS TRASTORNS MENTALS, EN ELS SEUS VESSANTS INTEL·LECTUALS, NEUROLÒGICS, CONDUCTUALS I EMOCIONALS.

Vetlla per aconseguir el màxim d’autonomia i la millor qualitat de vida de les persones. I s’ocupa de la globalitat dels trastorns, entre altres, de l’insomni, l’ansietat, les fòbies, obsessions, depressions, trastorns alimentaris, fins als trastorns mentals greus com l’esquizofrènia, i també dels trastorns del comportament i de la personalitat i dels deguts a l’abús i l’addicció a l’alcohol i altres drogues i dels ocasionats per altres malalties físiques.

Els metges i metgesses psiquiatres, com a tractaments, utilitzem medicaments i/o teràpies psicològiques i estem especialitzats segons els diferents moments de la vida: la infància, l’adolescència, l’edat adulta i les persones grans. També tenim en compte que els pacients puguin patir altres malalties al mateix temps i considerem els seus efectes i els que d’altres possibles medicacions que es puguin prendre, en l’estat psicològic i mental de la persona.

En el nostre equip tenim la filosofia que la medicina s’ha d’exercir amb una visió holística del ser humà en el seu context familiar i social.

La paraula psiquiatria ve del mot grec psique (ψυχή), que significa ànima o esperit, i de iatros que vol dir metge, o sigui que literalment la psiquiatria és la medicina per a l’ànima.